Ønsker du å bo på hotell under ditt opphold i Suldal, har du tre alternativer å velge mellom. Ryfylke Fjordhotel ligger helt i sjøkanten i Sand, og kan skilte med 64 hyggelige rom, en restaurant med god mat og uteservering, som akkompagneres av utsikten over den vakre Suldalsnaturen. Midt i sentrum av Sand finner du Suldal Hotell, med 23 rom i en lun og koselig atmosfære med utsikt over fjorden. På Nesflaten finner du Energihotellet, et designhotell med 29 minimalistiske rom rike på krafthistorie, arkitektur og moderne design

Overnatting i hytte

Den mest populære overnattingsmetoden i Suldal er utvilsomt hytter og hyttetun. Det finnes hele åtte steder som leier ut hytter for overnatting. Her kan nevnes Mo Laksegard, Vikane Hyttetun, Osa-Bu, Hebnes Fjordferie, Mo Feriehytter, Lågatun Hytter, Littlehaga Hyttetun, Stranddalshytta, Lindum Camping og Gullingen Turistsenter, Skisenter og Camping. Alle har de hytter i god stand, og noen av stedene har også et godt serveringstilbud med god tradisjonsmat. De fleste kan også by på utleie av utstyr, salg av fiskekort og annet utstyr du trenger for et optimalt ferieopphold i Suldal.

Bobil og campingvogn

Kommer du kjørende til Suldal, finnes det mange campingmuligheter for bobil og campingvogn, blant annet på Gullingen Turistsenter og Fjellcamping. Hydrokaien Parkering er et annet alternativ. Dette er en flott parkeringsplass for bobiler rett ved fjorden, med strand, butikker og annet i umiddelbar nærhet. Andre parkeringer er Nesflaten Kai og Vestlandsvåg Kai, samt Sand Kykje og Larvika Parkering. De to siste ligger et steinkast fra Sand sentrum, de andre en liten kjøretur unna. Ellers kan du sette bobilen eller campingvognen på Lindum Camping på Suldalsosen, spesielt populært for laksefiske.

Tømmeplass for bobil

Suldal har lagt det godt til rette for campingturister som kommer med bobil, ikke bare med egnede parkeringen og campingplasser, men også med to tømmeplasseer. Den ene tømmeplasser heter XY Bergekrossen, og ligger utenfor Sand sentrum. Denne ligger helt konkret langs RV 13 like ved bensinstasjonen ved samme navn: XY Bergekrossen. På Gullingen ved Mostvatnet finner du den andre tømmeplassen. For å komme hit tar du av fra RV 13 mot Gullingen. Deretter følges veien til høyre når du har kommet opp på fjellet. Tømmeplassen ligger på parkeringen langs veien.

Med båt

Kommer du til Suldal med båt, finnes flere havner og gjestehavner du kan legge til for natten eller uken. Økstrafjorden er spesielt populær blant båtturister, og det er nettopp her du finner den godt utstyrte gjestehavnen Foreneset Marina. Ellers kan du legge til ved Erfjordens koselige gjestehavner Hålandsosen eller Erøy Gjestehavn. På Ropeidhalvøya finner du gjestehavnene Marvik Gjestehamn og Vestlandsvåg Gjestehamn, samt Jelsa Båthamn i Jelsa og Sand Båthamn i Sand. Gjestehavnene er godt utstyrt med alt du trenger, som dagligvarebutikk og andre nødvendige fasiliteter for en god båtferie.

Suldals fasiliteter

Suldal er godt tilrettelagt for turisme året rundt, men ved høysesong i sommerhalvåret er utvalget av fasiliteter bedre enn ellers i året. Sand er selve kommunesenteret med en rekke tilbud når det gjelder butikker og serveringssteder, samt museer og andre attraksjoner. I sommerhalvåret strømmer folk til med båt, bobil og campingvogner, og sommerparadiset fylles med sydende liv. Overnattingsstedene har i denne perioden høyt belegg, så det gjelder å være tidlig ute med bestillingen. Også i havnene og gjestehavnene er det rift om plassene, så tidlig planlegging er å anbefale.