Suldal er uten tvil et vakkert sted, og du vil i tillegg finne spennende aktiviteter hele året. Dette stedet er nemlig bare ikke et yndet område om sommeren, også om vinteren strømmer turister til Suldal for å finne på morsomme ting. Her kan du kose deg med alt fra toppturer og tilrettelagte skiløyper, til museer, bowling, kino, bading og kjelkekjøring, i tillegg til et herlig julemarked som kan besøkes i desember. I denne guiden skal vi se nærmere på noen av vinteraktivitetene som kan gjøres i Suldal, enten det er inne eller ute.

Aktiviteter utendørs: Ski og vintersport

I Suldal finner du mange flotte skiløyper som er tilrettelagt for deg som elsker å gå på ski. Du kan blant annet besøke Gullingen Skisenter og Fjellcamping der du kan kjøre kjelke eller hygge deg i slalombakken, så vel som Hamrabø skiløype – et privat skiområde som er mulig å bruke helt fram til påske. Du finner også Breiastølsdalen skiområde og lysløypene og skiområdene Hedlebrekk og Mosvatnet. I tillegg finnes et arrangement kalt Skileikane i Suldal, der barn kan more seg med forskjellige aktiviteter på ski, som kulekjøring og hopp. Her er det morsomme aktiviteter for hele familien.

Andre utendørsaktiviteter om vinteren

Dersom du ikke primært er ute etter å stå på ski, finnes det også mange andre utendørsaktiviteter. Du kan for eksempel bli med på en rundtur over Reinsheia, som er en flott tur på 13 km i snøføre. På Suldal bad som blir ferdig i 2019 kan du også bade utendørs, i tillegg til å nyte fasilitetene som tilbys innendørs. Dersom du fryser kan du også nyte varmen fra en varm stamp, noe som er herlig etter en lang skitur. Det tilbys også laksesafari i Suldalslågen, og herlige toppturer til Natlandsnuten.

Aktiviteter innendørs

Det er ikke alle som trives med utendørsaktiviteter når vinterværet herjer som verst, og da er det godt å vite at Suldal også kan friste med spennende aktiviteter innendørs. Du kan for eksempel ta en tur til Suldal kino som er lokalisert i Suldal kulturhus. Dette er en moderne og fullt utstyrt kinosal med mange spennende filmtilbud året rundt. I samme bygg kan du også teste ut bowling. Ellers kan vi anbefale å teste ut det mangfoldige kulturlivet på Nesasjøhuset i Ryfylkemuseet. Her selges det vafler og kaffe som kan nytes til den flotte utsikten.

Hvorfor besøke Suldal om vinteren?

Suldal er vakker hele året, men det er noe helt spesielt med å være der vinterstid. Mellom desember og april (påske) vil du finne mange spennende aktiviteter som kan testes ut i Suldal, og i denne guiden har vi gått gjennom noen av dem. I tillegg til flott natur og morsomme aktiviteter utendørs, vil du finne gode muligheter for å utforske det mer urbane livet Suldal har å tilby om vinteren, som for eksempel det vakre julemarkedet. Du vil neppe angre på et besøk til Suldal om vinteren, uansett hvilke interesser du har.

Oppsummering

I Suldal finnes det en rekke spennende aktiviteter som kan gjennomføres om vinteren, og det finnes tilbud for enhver smak. Dersom du liker å holde deg aktiv kan du teste ut en av de mange skiløypene eller legge ut på en lengre topptur. Liker du fiske og dyr kan du bli med på underholdende laksesafari i elven, mens de som liker å holde varmen innendørs kan nyte det rike kulturlivet Suldal kan by på, som kino, bowling og museer. Pakk med varme klær og besøk Suldal mellom desember og april – du vil nok komme tilbake!