Mellom Preikestolen og Trolltunga ligger Suldal omgitt av idyllisk natur. Mellom fem fjorder, høye fjell og flotte gårdsbruk og fantastisk turterreng er det bare fantasien som setter grenser for hva du kan gjøre. Om det er stillhet og flukt fra storby, jobb og mas, eller fart, spenning og nye opplevelser, så har Suldal alt å gi og du har ingenting å tape. Betegnelsen «Skattkammeret Suldal» bruker de om seg selv, og ved et besøk til bygden vil du selv få kjenne på at det er nok av skatter å ta del i.

Flere veier til paradis…

Suldal ligger cirka to timer fra Haugesund, og tre timer fra Bergen og Stavanger. Hele denne turen tar deg gjennom fantastisk norsk natur og bygger hele veien opp forventningene til turens endestasjon. Uansett hvilket transportmiddel du velger så vil utsikten og inntrykkene langs reisen gi deg minner for livet, og mange potensielle «likes» på sosiale medier. Turen fra Bergen tar deg blant annet gjennom Folgefonna nasjonalpark, alternativ langs en av de mest spektakulære kystrutene om du velger å ta turen via Haugesund. Det er mange veier til paradis, og turen kan være vel så vakker som målet.

Naturlig ekspert på natur

Med sin beliggenhet kan Suldal tilby det aller meste av naturopplevelser i umiddelbar nærhet. De høye fjelltoppene stuper ned i dype fjorder, daler og blanke, rolige fjellvann, og fosser, som tatt ut av en eventyrfortelling, er også en del av opplevelsene for deg som ønsker storslått natur. Alt dette er tilgjengelig til fots og på sykkel, og for et vintereventyr er mange, flotte løyper kjørt opp for en deilig skitur vinterstid. Det er også gode muligheter for både jakt og fiske i flotte lakseelver og den samme storslåtte naturen.

Aktiviteter for deg

Om du merker at kroppen trenger å koble helt av etter en lang dag i fysisk aktivitet, er stedet å gjøre nettopp dette – akkurat her i Suldal. La musklene slappe helt av i en varm badestamp ute i naturen, som blir fyres opp ved bruk av ved. Om ikke det er fristende nok kan Suldal også by på et utendørs og innendørs basseng. Om temperaturen på badevannet er for høyt for ditt ønske, kan vi også friste med våre naturlige fjellvann med en frisk temperatur – her er det bare å nyte!

Eventyret venter deg

Etter å ha hentet tilbake kreftene med avslapping, og du er klar for en ny dag med nye eventyr, så står lakseeventyret i Suldal for tur! Her kan du ligge å vake i vannoverflaten med snorkel og tørrdrakt, mens du beskuer den praktfulle laksens veier nedover elven. Her kommer folk fra hele verden for å samle seg til dette spennende eventet. Om ikke det ikke er nok, så kan du innhente historie og beskue laksen ytterligere i et eget laksestudio! Hvem vet, kanskje laksen du utpeker deg vil være den du får på kroken?

Lokalt

I Suldal pleier du både kroppen innvendig og utvendig. Med lokal mat og gode råvarer servert på fat og sjekk-inn på Energihotellet, kan det ikke bli stort bedre. Bistroer, kafeer og flere serveringssteder bugner av gode tilbud. Kanopadling, Blåsjø, Suldalsvatnet og villmarksleir er bare få av mange aktiviteter du kan teste ut i vakker, storslått norsk natur. Om du ønsker å prøve noe annet enn å for eksempel gå Preikestolen, så står det ikke på valgene. Her får du mange gode, morsomme opplevelser og minner du sent vil glemme!