Sykkelen er et velkjent fremkomstmiddel som ofte benyttes der andre fremkomstmidler må vike for terreng og naturstier. Sykkelen er lett å ha med seg på tur, og gir en helt ny frihet til deg som ønsker å oppleve naturens fantastiske opplevelser. I tillegg er sykkel et miljøvennlig alternativ. Sykkelen har vært en fremkomstmiddel for mennesket siden starten av 1800-tallet, og alle som har syklet før beskriver en fantastisk følelse av frihet – det jo som dem sier; har du først lært deg å sykle, så glemmer du det aldri.

Leie av el-sykkel

Er det slik at du ikke er av typen som føler at du er i din beste form, og heller skulle hatt noe hjelp opp de tøffeste bakkene uten å slite deg fullstendig ut før turen så vidt er i gang? Da kan leie av el-sykkel være et godt alternativ for deg. På Joker-butikken på Halvøynå kan du leie egen elektrisk sykkel som hjelper deg opp bakkene. Du kan velge om du vil leie sykkel hele dagen, eller i noen timer. Syklene koster 150 kroner per time, og 400 kroner per dag.

Følg vikingspor på Halvøynå

I samme område som du kan leie en elektrisk sykkel, finner du en fin sykkelrute som tar deg til et sted der vikingene en gang holdt til. Her kan du sykle langs Vormestrand til Hebnes, hvor kanskje den største av alle vikinghøvdingene i Ryfylket bodde! Dette er en flott tur med nokså flatt terreng, noe som vil kunne passe enhver syklist uavhengig av om du er topptrent eller bare er ute etter en fin søndagstur for deg og familien. Kanskje vekkes en indre viking i deg på turen? Dette er en nydelig tur for hele familien.

På smale veier i Erfjord

Bog i Erfjord er en flott fjordgrend som er mest kjent for sitt unike fugleliv. Fra sykkelsetet kommer du nært inn på fjorden, det lokale livet og flotte utkikkspunkt du kan nyte fantastisk utsikt fra. På denne turen vil det være noe som faller i smak for en hver i familien. Turen starter ved Habn parkeringsplass. Derfra sykler du i retning Jelsa, før du tar av mot Bog. Her kan du følge skilter. Det er smale veier innover mot Bog, og lave fartsgrenser hele veien fram som fører til en kai.

På sykkeltur til Blåsjøvegen

Gullingen og Blåsjøområdet kan tilby et flott fjellandskap med fosser, høye fjelltopper og vegetasjon i fjellveggene. Fra Gullingen turistsenter kan du sykle anleggsveien innover til Blåsjø som er Norges største energimagasin. Turen fra Gullingen til øvre Moen er på totalt 15 kilometer. Dersom du ønsker deg en lettere tur kan du også sette igjen bilen ved Oddatjørndammen og sykle innover Storevassdammen i stedet. Denne turen er på totalt 8 kilometer. Begge veier fører med seg fantastiske naturopplevelser med dype daler og høye, massive fjell. Tempoet bestemmer du selv og dette tilpasser du etter eget ønske.

Kort om de elektriske syklene i Suldal

Som nevnt innledningsvis får du litt ekstra hjelp i motbakkene og kan komme deg lengre uten å bruke opp alle muskelkraften, ved å leie deg en elektrisk sykkel. En elektrisk sykkel er nesten helt lik en vanlig sykkel, men har i tillegg til pedaler og girsystem, en ekstra motor som gir deg ekstra kraft når du selv ønsker det. Akkurat hvor mye denne motoren skal hjelpe deg, er helt opp til deg. Motoren er kun i drift når pedalene går rundt, så på denne måten får du likevel følelsen av at du sykler på ordentlig.